12 Ianuarie 2018Sursa: IGPR

VIZITĂ DE LUCRU A UNEI DELEGAȚII A POLIȚIEI NAȚIONALE TURCE LA POLIȚIA ROMÂNĂ

           Astăzi, șeful Poliției Române, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, a primit, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita de lucru a unei delegații conduse de domnul Selami Altinok, director General al Poliției Naționale Turce.

Vizita de lucru a avut ca scop consolidarea  relațiilor de cooperare dintre Poliția Română și Poliția Națională Turcă în lupta împotriva infracționalității transfrontaliere.  

Șeful Poliției Române, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, a subliniat faptul că schimbul de date și informații, precum și cooperarea pe cazuri operative dintre cele două instituții s-au dovedit, de-a lungul timpului, eficiente în combaterea criminalității.

La rândul său, șeful Poliției Naţionale din Turcia, domnul Selami Altinok și-a exprimat aprecierea pentru buna cooperare pe care cele două instituții o au în plan operativ, subliniind profesionalismul polițiștilor români.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte referitoare la suportul oferit de polițiștii români pentru dezvoltarea profesională a colegilor turci, precum și posibilitatea de a extinde sfera de cooperare în  domenii precum combaterea criminalității organizate, investigațiile criminale, cooperarea polițienească transfrontalieră, combaterea infracțiunilor în domeniul rutier și alte linii operative de interesc polițienesc comun.

Atât șeful Poliției Române, cât și șeful Poliției Naționale Turce și-au manifestat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul interinstituțional, în spiritul valorilor comune de siguranță și legalitate, astfel încât cele două instituții să răspundă cu fermitate potențialelor situații care ar putea afecta liniștea cetățenilor.      

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii