19 Mai 2019Sursa: IGPR

TREND DESCENDENT AL CRIMINALITĂȚII/ NUMĂRUL ACCIDENTELOR, ÎN SCĂDERE

În primele patru luni ale anului, în urma activităților de prevenire și combatere desfășurate de Poliția Română, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori. De asemenea, a crescut gradul de  siguranță rutieră – mai puține accidente, mai puține victime.

 

Astfel, infracțiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, față de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracțiune fiind în același trend (-7,9%).

 

De asemenea, numărul faptelor de natură penală sesizate, în primele luni din 2019, a scăzut cu 0,7%, față de perioada similară a anului trecut. Același trend descendent îl înregistrează infracţiunile de natură judiciară (-1,96%).

 

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, la începutul acestui an, în scădere cu 0,9%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 5,1%, iar tâlhăriile cu 0,6%.

 

Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 1,6%, în timp ce infracțiunile stradale cu 4,39%.

 

Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii.

 

Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 4,9%, al persoanelor decedate cu 6,2%, iar al răniților grav cu 5,4%.

 

Acțiunile polițiștilor vor continua prin activități preventive, operative și de investigare, pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunităților.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii