12 Martie 2019Sursa: IGPR

COOPERAREA ROMÂNO-BRITANICĂ, LA MASA DE DISCUȚII

Astăzi, 12 martie, conducerea Poliției Române a primit vizita unei delegații britanice, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din București.

 

Întâlnirea delegației române, condusă de adjunctul Inspectorului General al Poliției Române, chestor de poliție Apreutesei Victor Wili, cu delegația britanică, formată din domnul Richard Martin (asistent adjunct al șefului Poliției Metropolitane), domnul Jerry Pearson (șef de personal) și doamna Sarah Green (din cadrul NPCC – Centrul de Coordonare privind Criminalitatea Internațională), dezvoltă și întărește relațiile de cooperare și, totodată, stabilește noi contacte profesionale, pentru continuarea activităților polițienești cu Marea Britanie.

 

Pe agenda întrevederii s-au aflat subiecte referitoare la cetățenii români din Marea Britanie și cooperarea pe domeniile de interes pentru cele două agenții de aplicare a legii.

La finalul discuțiilor, delegația britanică a mulțumit partenerilor români pentru sprijinul pe care Poliția Română îl oferă Poliției Metropolitane și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea parteneriatului interinstituțional.

Informații de background:

Cadrul de cooperare cu Marea Britanie este constituit în prezent, atât de nivelul european, cât și de cel bilateral, desfășurându-se, prin intermediul atașaților de afaceri interne români la Londra, a ofițerilor National Crime Agency la București și ofițerilor români de suport operativ detașați în diferite proiecte bilaterale (Metropolitan Police Londra, British Transport Police şi East Midlands Police), cele două dimensiuni completându-se reciproc.

 

În ceea ce privește misiunile de suport operativ, în prezent, în Marea Britanie  se află în misiune 10 polițiști români. Pe lângă activitățile operative desfășurate în comun în cauze concrete, cooperarea polițienească bilaterală vizează inclusiv sprijin operativ pe teritoriul Marii Britanii.

 

Începând cu prima parte a anului 2011, s-a inițiat, concretizat și apoi permanentizat detașarea unor ofițeri de poliție români pe lângă British Transport Police (Proiectul NEXUS), Metropolitan Police (Proiectul NEXUS), East Midlands Police (Proiectul ADVENUS), precum și pe lângă Scotland Police în vederea prevenirii și combaterii criminalității românești din Marea Britanie.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii